aangesloten bij

SCHOENLAPPERSLAAND 

 Centrale Carnavals Vereniging

Nieuws

28-1-2019 - Heemkundekring Schoenlapperslaand, Carnavalstentoonstelling in Waalwijk

Van 2 februari t/m carnavalszaterdag 2 maart is bij heemkundekring De Erstelinghe, in het souterrain van het Huis van Waalwijk (het voormalige raadhuis aan het Raadhuisplein) een tentoonstelling te bekijken over carnaval in Schoenlappersland. Toegang gratis.


De tentoonstelling, georganiseerd in samenwerking met de Centrale Carnavals Vereniging Schoenlappersland, geeft een beeld van het carnaval in Waalwijk vanaf ca. 1960. Heel veel carnavalsverenigingen hebben bijzondere materialen uit hun eigen archieven en collecties ter beschikking gesteld voor deze expositie. 

Naast foto’s en film(pje)s zijn onder meer ook de clubkielen van de diverse verenigingen te zien en worden de Wollukse carnavalsliedjes ten gehore gebracht. Met dank aan het Schoenenmuseum worden zelfs de schoenen van de stadsnar uit de oude doos gehaald en natuurlijk is ook Okke erbij! 


De residentie van “heemkundekring Schoenlapperslaand” is geopend op de zaterdagen 2 februari en 2 maart a.s. van 13.30-16.00 uur en op de woensdagen 6, 13, 20 en 27 februari van 13.30-15.30 uur. 

Foto: SALHA, fotonr.WAA92206, foto J. de Bont

9-12-2018 - Inschrijving optocht 2019 geopend

U kunt zich weer inschrijven voor de Grote Optocht van Schoenlapperslaand op 3 maart 2019.

Download het formulier hier.

24-11-2018 - Prinsentref

Zijne Hoogheid Prins Arjan van Schoenlapperslaand ontving deze avond, samen met zijn adjudant Marco en zijn raad, diverse Prinsenverenigingen uit Midden-Brabant en omstreken en natuurlijk alle carnavalvierders uit Schoenlapperslaand die dit feest niet wilden missen. 

10-11-2018 - Installatie Prins Arjan van Schoenlapperslaand

Onder het toeziend oog van een bont gezelschap carnavalsvierders en verenigingen uit feestvierend Waalwijk werd door wethouder Ronald Bakker Prins Arjan van Schoenlapperslaand geïnstalleerd. Prins Arjan wordt geflankeerd door adjudant Marco, een voltallige raad van 11 en de carnavals Pliessie Peer d’n Turfsteker.    

5-3-2018 - Motto 2019 is bekend

Tijdens het Sluitingsbal is het nieuwe motto voor 2019 onthuld:

‘’  't Gaot nie van èèges’’

29-12-2015 - OPROEP - Help mee met het opbouwen van Schoenlapperiaanse carnavalshistorie!

Voor de website zijn we op zoek naar foto’s van oud-(jeugd)prinsen en –prinsessen.

Alle foto’s compleet met namen en jaartal kunnen gemaild worden naar [email protected]. Bedankt!

17-8-2015 - Terug naar vroeger

Leuk om een keer een kijkje te nemen in het gemeentearchief, en daar oude carnavalsfoto's te bekijken.

Klik hier om naar het archief te gaan.